Kultturituottaja -16 haastattelut

Haaveena urbaanimpi Helsinki

Kuva: Sanni Riihimäki

Kuva: Sanni Riihimäki

23-vuotias Kirmo Manninen aloitti kulttuurituotannon opinnot Metropolia ammattikorkeakoulussa tänä syksynä. Hän haluaa kehittää Helsinkiä houkuttelevammaksi paikaksi kaupunkikulttuurin avulla.

“Tapahtumat ovat tärkein syy sille, miksi olen tullut tänne: haluaisin päästä tuottamaan joskus sellaisia tapahtumia, jotka kiinnostavat itseäni ja mitä muut pitäisivät siisteinä ja mielenkiintoisina. Haluan saada ihmiset kokoontumaan yhteen ja pitämään hauskaa. Etenkin kaupunki-imagon ja kaupunkikulttuurin suunnitteleminen ja luominen tapahtumien avulla kiinnostaa: haluaisin luoda Helsingistä entistä urbaanimpaa ja houkuttelevampaa paikkaa.”

Keväällä Kirmon on tarkoitus järjestää ystäviensä kanssa vintage-tapahtuma, jonka hän toteuttaa samalla koulun projektityönä. Toistaiseksi paikka on vielä työn alla.      “Se on vähän vielä kaksijakoinen homma. Me harkitaan olisiko se ulkomarketti joka pidettäisiin huhti-toukokuussa, mutta keli on aina riski. Meillä on yksi sellainen aika urbaani lastauslaituri Sörnäisten rantatiellä mielessä, missä voitaisiin se pop up -marketti pitää.”

Mistä kiinnostuksesi vintagea kohtaan tulee?

“Oma kiinnostus vintagesta lähtee matkustelusta ja surffauksesta. Skeittaus- ja surffauskulttuuri on itselleni tyylillisesti aika oma. Tuttavapiirissäkin ne on sellaisia asioita, mitä pidetään siistinä. Tyyli on aina ollu mulle aika merkittävä tekijä. Vintage kiinnostaa ihmisiä tosi paljon. Se on Helsingissä juuri nyt muodikasta, siihen riittää kiinnostusta.”

Toisena vaihtoehtona olisi järjestää pop up -marketti ravintolan yhteyteen.

“Tunnen Kalevankadun Putte’s bar & pizzan työntekijöitä, sekin on otettu harkintaan. Se on tosi rento mesta: yläkerrassa on ravintola jossa soi räppi ja sieltä saa hyvää pitsaa. Alakerrassa on tila, missä voisi periaatteessa järjestää pop up -marketin. Olisi hyvä idea, että siellä pystyisi syömään ja juomaan samalla, ja jos me se marketti ulos järjestetään, niin kyllä me sinnekin ruokaa ja juomaa hankitaan. Meidän vintageen kuuluu se, että se on urbaani ilmiö, joten me yritetään pitää tämän tapahtuman ympäristökin urbaanina.”

Miten sinä näet tulevaisuuden? Onko sinulla olemassa haave, jota haluat lähteä toteuttamaan?

“Haluan lähteä kokeilemaan tuota vintagea. On mietitty, että meillä olisi ihan oma brändikin, esimerkiksi vintage-puoti. Sille voisin tehdä markkinointia ja tapahtumia, mutta se on vasta ajatuksen tasolla. Yksin tai kavereiden kanssa kuitenkin olisi joku oma idea pyörimässä. Minua on aina kiinnostanut työstää omaa juttua. Luotan itseeni siinä, että tiedän mikä toimii tai ei, sen verran minulla on pelisilmää – mutta toisaalta, mitään ei voi sanoa varmaksi, ellei lähde kokeilemaan.”

 

Kirjoittanut: Virve Honkala