Kulttuurituottajat -15 haastattelut

Suvi Koli: Rohkeutta, toiveita ja haaveita

Koli, SuviSuvi Koli, kaunis 34-vuotias, riemua täynnä oleva nuorisielu on temmeltänyt tanssi taiteen kentällä jo 15 vuotta. Suvi on siis tanssija ja laulaja tai virallisemmin musikaaliartisti, joka todella nauttii työstään paljon.

Suvi elää tietynlaisessa murrosvaiheessa, jossa hän pohtii miten yhdistää taiteellinen elämä ja muut vaihtoehtoiset ammatilliset kuviot. Suvi aloitti syksyllä kulttuurituotannon opinnot Metropolian ammattikorkeakoulussa, mikä onki avannut uusia ovia ja mahdollisuuksia. Opiskelu on alkanut Suvin mukaan hienosti.

”Ensin kyllä vähän mietitytti että mitähän tästä tulee”, Suvi naurahtaa.

Hän on innoissaan tunneilla käydyistä antoisista keskusteluista ja uusista näkökulmista mitä niiden myötä on tullut.

”Kaikilta voi oppia jotain uutta”, hän sanoo ihaillen luokkalaisiaan.

Suvi kertoo myös ihailevansa määrätietoisia ihmisiä, joita kuhisee kulttuurituotannon yksikössä.

Opiskelu on kuitenkin tuonut myös aikataulullisia haasteita Suvin elämään. Esityksiä ja niihin liittyviä harjoituksia on paljon, eikä oman itsensä kehittämiseen jää tarpeeksi aikaa. Suvi on kuitenkin tyytyväinen saavutuksistaan tanssin parissa. Hän on päässyt mukaan haaveilemiinsa produktioihin ja tuotantoihin, josta hän on erittäin onnellinen.

”Eivät ne kaikki ihan olleet tuotannollisesti sellaisia mitä olin kuvitellut, mutta se, että sain olla niissä mukana on minulle suuri saavutus.  Koen olevani etuoikeutettu”, Suvi kertoo tyytyväisenä.

Suvilla on myös produktioita, jossa hän pelkästään laulaa soolona. Tästä Suvi on erityisen iloinen, koska musiikki on myös aina ollut tärkeä osa hänen elämäänsä.

”Ihan levolliset fiilikset”, hän sanoo.

Suvi toivookin rohkeutta haistella uusia tuulia ja uskallusta uusille mahdollisuuksille. Hän toivoisi, että nyt koulun aikana hänen visionsa selkeytyisivät. Hän toivoo löytävänsä uuden intohimon ja oman paikkansa. Suvi haluaa päästä testaamaan, onko tuottaminen se mistä hän tykkää.

”Haluan ainakin tuottaa teatteria. Haluaisin tuoda omat visioni lavalle, vaikka saattaisinkin olla liian taiteilija ystävällinen”, Suvi tokaisee.

Suvi on valmis haasteisiin ja hänellä on ”peacefull mind”. Suvi kertoo palon tanssia kohtaan olevan vielä voimakas. Hän haluaisi toteuttaa tanssia vielä suuremmin, mikä olikin osa syynä Suvin hakiessa kulttuurituotannon tutkinto-ohjelmaan.

Unelmapäivänä Suvi viettäisi kiireetöntä laatu aikaa läheisten ihmisten kanssa. Suvi viettäisi unelmapäivänsä myös mieluusti esimerkiksi lomamatkalla. Suvi aikoo nauttia elämästä ja ottaa siitä kaiken irti. Myös perheen perustaminen on käynyt mielessä.

”Olisi kai se jo aika ajankohtaista, vaikka se nyt varsinkin koulun ohella muuttaisi aika paljon. Toivon rohkeutta, että voisin joskus edes yrittää saada lapsen. Minulla on haaveena, että voisin joskus olla äiti”, hän haaveilee. ” Pitää myös antaa itselleen mahdollisuus vaihtaa päämääriä, vaikka olisikin joskus jonkun asian päättänyt.”

Kirjoittanut Ablaye Ndiaye.