Projektit

Lehtisaaren nuorisokodin 70-vuotisjuhlat (viestinnän näkökulma) / Salla Kurronen 28.5.2015

Lehtisaaren nuorisokoti täytti vuonna 2015 70 vuotta. Lehtisaaren nuorisokoti on Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitämä lastensuojelulaitos, joka tarjoaa arviointia sekä kiireellistä ja pitkäaikaista sijoitusta kahdelletoista 13–18-vuotiaalle nuorelle tytölle. Sijoittavina kuntina toimivat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ja tyttöjen sijoitussyyt ovat moninaisia.

Tämän projektin tarkoituksena oli tuottaa 20.5.2015 70-vuotisjuhlat, jotka järjestettiin Lehtisaaren nuorisokodin pihalla. Juhlissa oli tarjolla ruokaa ja juomaa, puheita ja musiikkia sekä mukavaa yhdessäoloa. Juhliin kutsuttiin yhteistyökumppaneita, taustaorganisaation jäseniä sekä sosiaalialan ja pääkaupunkiseudun päättäjiä ja vaikuttajia. Nuorisokodissa on järjestetty juhlat tasavuosikymmenittäin ja niiden kaava on ollut hyvin perinteinen. Samaa kaavaa noudatettiin osin myös näissä juhlissa, mutta sisältöä pyrittiin hieman uudistamaan muun muassa musiikkiesitysten kautta. Lisäksi uutena elementtinä oli aktiivinen ulkoinen viestintä.

Ulkoisen viestinnän kautta Lehtisaaren nuorisokoti sai mediahuomiota Kirkko ja kaupunki- lehdeltä ja ET-lehdeltä, jotka molemmat haastattelivat nuorisokodin entistä asukasta ja kirjoittivat hänestä artikkelin. Ulkoisen viestinnän tavoitteena oli saada yleisölle tietoa lastensuojelun onnistumista ja haasteista sekä kertoa lastensuojelussa tehtävästä työstä realistisesti. Ulkoinen viestintä auttoi nuorisokotia nostamaan profiiliaan ja lisäämään tietämystä omasta toiminnastaan taustaorganisaation sisällä, mikä oli myös yksi ulkoisen viestinnän tavoite.