Projektit

Modern Sky Helsinki, artistituotanto / Jutta Jääskö 11.1.2016

Helsingin Telakkarannassa koettiin kummia, kun elokuun 2015 lopussa sinne tupsahti uusi aasialaispainotteinen musiikkifestivaali vihkien samalla myös kyseisen alueen ensimmäistä kertaa festivaalikäyttöön.

Modern Sky Helsinki oli kiinalaisen Modern Sky Ltd:n pelinavaus eurooppalaiselle festarikentälle. Kotimaassaan vuosittain kymmeniä festivaaleja saman nimen alla järjestävä yritys valitsi laajenemisensa kannalta Euroopan mielenkiintoisimmaksi kaupungiksi Helsingin. Lähtötilanne oli haastava mutta inspiroiva. Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n kanssa yhteistyössä järjestetyn festivaalin viidellä lavalla nähtiin yli 40 artistia Aasiasta ja Pohjoismaista, sekä mm. puheohjelmia ja elokuvanäytöksiä.

Oma tehtäväni oli koordinoida esiintyneitä artisteja: kontaktoida heidät, järjestää majoitus sekä kuljetukset, kasata bändikohtaiset aikataulut, vastata artistien tiedotuksesta, sekä paljon muuta. Festivaalin aikana sattui ja tapahtui, olin myös osana purkamassa päälavan trussijärjestelmän romahtamiseen liittynyttä kriisiä…

Kaikesta selvittiin ja projekti oli opettavaisin tähän mennessä, festivaalistakin tuli aivan törkeän siisti! Tätä mie haluan tehä!

Kuva  © Jutta Jääskö

Kuva © Jutta Jääskö