Tarinat

Punkkariräppärin sunnuntaijulkaisu

MAX LAPINSUO-SYLWÉN

maxphotoshootOman genrensä kannattajissa valtavan suurta kansainvälistä suosiota nauttiva ruotsalainen räppäri Adam Tensta on hiljattain julkaissut uuden EP:n ”The Undeniable Tape”. Viimeisimmän kokopitkän albuminsa ”Scared Of The Dark” hän julkaisi vuonna 2011. On jo mielestäni korkea aika, että persoonalliselta artistilta tulisi uutta materiaalia ulos, jotta pysyisi mukana nopeasti kehittyvässä musiikkibisneksessä jäämättä kilpailijoidensa jalkoihin. Julkaisemalla albumin sijasta pelkästään kuuden kappaleen EP:n seuraa Tensta tyylitietoisesti genrensä trendejä luottaen myös digitaalisten musiikkipalveluitten voimaan, sillä EP:stä ei julkaista fyysistä versiota lainkaan.

Uusi EP on aivan kuten hänen edellisetkin julkaisut täynnä toinen toistaan erikoisempia biisejä. Hänen uraansa pidempään seuranneena huomaan selvän kehityskaaren hänen musiikillisessa tietoisuudessa, lyyrikoiden voimassa ja flowssa. Tensta pysyy kuitenkin tiukasti kiinni omassa hieman salamyhkäisessä ja hämärässä tyylissään välittää tunteitaan ja sanomaansa. EP:n avausraita ”Lights At Bay ft. David Sandström” oli mukana jo artistin edellisellä albumilla, mutta ei silloin saavuttanut sitä suosiota, jonka vaikuttava kappale ansaitsisi. On neronleimaus tuoda tämä raita tälle levylle, sillä se luo juuri tälle kokonaisuudelle loistavan ja voimakkaan aloituksen.

Toinen kappale, joka nousee selvästi yli muiden on ”Rat In The Snow ft. Elliphant”. Kappaleessa ei ole mitään moitittavaa, vaan on täydellinen Tensta-biisi. Mystinen ja hieman sairaanoloisen hämärä biitti toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan artistin todella laiskan mutta jostain syystä kuitenkin toimivan rytmiikan kanssa. Kappale on levyn ehdoton helmi ja nousee varmasti kovaksi suosikiksi fanien keskuudessa.

Valitettavasti kokonaisuuden neljä muuta kappaletta ei vakuuta yhtä vahvasti, vaikka ovatkin kaikki hyväksyttäviä kappaleita. Omat odotukseni ovat vain Adam Tenstan suhteen todella kovat, ja toivon häneltä ärysttäviä biisejä rumilla synasaundeilla. Tämä EP jää loppujen lopuksi ihan hyväksi mutta aivan liian kiltiksi. Sitä Tensta ei ole minulle. Minulle hän on kuten eräs hänen kappaleensa sanoo: ”Like a Punk!”

 

Fakta:

  • Adam Tensta (Adam Momodou Eriksson Taal)
  • Syntynyt 1. elokuuta 1983 Tukholman Tenstassa
  • Voitti arvostetun ruotsalaisen musiikkipalkinnon Grammin vuonna 2008 debyyttialbumillaan
  • Esiintynyt Suomessa jopa yli 20 kertaa
  • Ajankohtainen uudella EP:llä: “The Undeniable Tape”

 

Kirjoittaja on kulttuurituotannon opiskelija ja suuri musiikkifani, joka työskentelee oman urbaanin musiikin levy-yhtiönsä parissa.