Tarinat

Vanha koira voi oppia uusia temppuja!

Nikita V. Gavrilenko

Nikita V.GOlin juuri täyttänyt 30 vuotta ja pelkäsin olevani jo liian vanha ”koira” oppiakseen uusia temppuja. Pelkäsin, että kohtalonani oli jumiutua alalle, joka ei enää vetänyt minua puoleensa. Taisin olla väärässä, sillä nyt takanani on kaksi vuotta opintoja kulttuurituotannon linjalla ja tunnen olevani taas oikealla tiellä, pitkästä aikaan.

Taustastani sen verran, että 2009 valmistuin vaatesuunnittelijaksi ja tein alan töitä muun muassa yrittäjän roolissa. Pyöritin hyvän ystäväni kanssa omaa tuotemerkkiä ja siinä samalla hoidimme Turussa sijaitsevaa Design Kioskiamme. Kioskilla usein tapahtui ja sattui kaikkea hauskaa. Tuolloin mieleeni juolahti ajatus, että tapahtumien järjestäminen voisi olla se ”mun” juttu. Osallistuimme aktiivisesti erilaisiin myyntitapahtumiin ja muotinäytöksiin ja mietin, että voisin itse järjestää hommat paremmin. No eipä kauan mennyt, kun löysin itseni Tuottamolta opiskelemassa uusien aikuisopiskelijoiden kanssa. Yllätyin jo ensimmäisen vuoden jälkeen siitä, että kuinka nopeasti asiat etenivät ja kuinka hyvät verkostot sain luotua heti opintojeni alussa. Luovat ja lahjakkaat opiskelijat saivat minut tuntemaan olevani oikeassa seurassa.

Ensimmäisten opiskelukuukausien aikana kiinnostuin kolmannesta sektorista. Lähdin kehittämään alueemme kaupunkiosayhdistyksen (Artova ry) elokuvafestivaalia (AFF) ja myöhemmin minut valittiin kaupunkiyhdistyksen hallitukseen. Se, että koulumme tekee tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa kuten Artova ry:n, on meidän opiskelijoiden kannalta ihan huippua. Tämän ansiosta laatimani kurssityöt otettiin käyttöön todellisissa tuotannoissa. Tämä on mielestäni sitä parasta oppimista!

Kaksi vuotta on kulunut ja opintoni ovat jo loppusuoralla. Miettiessäni noita vuosia itsekseni huomaan, että kuinka paljon olen saanut irti. Olen nykyään huomattavasti aktiivisempi ”yhteiskuntajäsen” ja teen luottamustöitä useille eri tahoille. Tuottaminen on minulle nyt elämäntapa!