Kansainvälisyys

Naisemme maailmalla: Auski from Washington DC!

Neljännen vuosikurssin Aura Päiväläinen eli tuttavallisemmin Auski aloitti syyskuussa puolen vuoden työharjoittelun Suomen suurlähetystön kulttuuritiimissä Washington DC:ssä.

Harjoittelu on nyt puolessa välissä ja ensimmäinen puolisko on ollut kaikin puolin antoisa ja myös varsin työntäyteinen. Lähetystö järjestää jatkuvasti niin omissa tiloissaan kuin muuallakin tilaisuuksia ja tapahtumia yhteistyössä erilaisten suomalaisten ja amerikkalaisten kulttuuritahojen kanssa. Aika kattavan kokonaiskuvan siis saa Suomen ja Yhdysvaltojen kulttuuriyhteistyöhön tässä kulttuuritiimin harkkarina ollessa, se on siistiä.

Syksyn isoimmat kulttuuritiimiä työllistävät tapahtumat, mitä itsekin pääsin läheisesti järkkäämään, olivat Arabian taideosastoyhdistys ry:n kuukauden kestänyt taidenäyttely 9 SEASONS sekä vuosittain DC:ssä järjestettävä lasten festari Kids Euro Festival. Lisäksi koko ajan on tekeillä ja tapahtuu pienempiä tilaisuuksia ja aktiivisesti suunnitellaan jo ensi vuoden ohjelmaa. Päivät kuluvat pääasiassa koneen, puhelimen ja posti it -lappujen äärellä, mutta mukavasti on päässyt myös osallistumaan erilaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin. Niissä on päässyt harrastamaan sitä meidän tuottajien lempipuuhaa eli verkostoitumista, jee!

Vapaa-ajalla on myös päässyt tutustumaan paikalliseen kulttuuritarjontaan (mitä muuten riittää!) muun muassa konserttien, urheilutapahtumien ja museoiden kautta. Ettei kävisi liian tylsäksi, on tullut myös visiteerattua Philadelphiassa ja Miamissa. Aivan mahtavia tyyppejä on myös sattunut niin lähetystön omiksi harkkareiksi kuin muidenkin lähetystöjen harjoittelijoiksi ja omiksi kämppiksiksi. Laaja on siis kaikenlaisten harjoittelijoiden verkosto ympäri DC:n, sekin on siistiä.

Kivaa on, mutta pikkusen kallista lystiä on elo täällä tämmöiselle köyhähkölle opiskelijaparalle. Mutta tuottajathan osaavat budjetoida varsinkin oman rahankäyttönsä kauhean hyvin, eli sen suhteen ei ongelmia. Heheh.

Tähän mennessä en voi muuta kuin suositella tätä kokemusta lämpimästi kaikille. Toki vähän on jo ikävä Tuottamon lämmintä syliä.

Tsempit kaikille sinne pimenevään kotosuomeen ja nähdään taas maaliskuussa!

 

Best regards,

Auski